Make-up & Permanente make-up

Bij Esthetiek LS kan u ook steeds terecht voor een perfect afgewerkte dag make-up, avond make-up en bruidsmake-up. Voor bruidjes, komen wij ook graag bij u aan huis. Raadpleeg gerust onze prijslijst.

Make-up advies (workshop)

Zit u ook soms te knoeien met penselen, potloden en kwasten? Weet u niet goed welke kleurencombinaties u best gebruikt? Dan is de workshop 'Make-up' voor u de geknipte oplossing. In een ontspannen en gezellige sfeer worden u de basistechnieken van make-up aangeleerd.Tevens wordt uw kleurenpalet en aangepaste producten besproken. Er wordt rekening gehouden met uw persoonlijke stijl en wensen. Iedereen kan de kunst van het opmaken leren, hoe ingewikkeld deze materie tegenwoordig ook lijkt te zijn. Wanneer je je eenmaal de basiskennis eigen hebt gemaakt, kan je genieten van het experimenteren met nieuwe looks, of je eigen stijl verbeteren.

Permanente make-up

Permanente make-up is de ideale oplossing voor mensen die er altijd en overal verzorgd willen uitzien, voor mensen die weinig tijd hebben of moeite hebben om zichzelf op te maken. Ook ideaal voor dames die een bril of lenzen dragen. Permanente make-up blijft onder alle omstandigheden perfect zitten, ook bij het sporten, zwemmen, sauna, ... Kortom nooit geen uitgelopen make-up meer. Permanente make-up kan worden toegepast om oogleden, wenkbrauwen en lippen te accentueren of te corrigeren. Permanente make-up blijft ongeveer 3 tot 5 jaar optimaal, soms zelfs nog veel langer. Wie eenmaal permanente make-up heeft, kan het nooit meer missen. Doordat wij beroep doen op een ervaren specialiste, is permanente make-up vrijwel pijnloos, volkomen veilig en hygiënisch.

Hoe gaat permanente make-up in zijn werk?

In samenspraak met de permanente make-up specialiste worden eerst de kleurkeuze en vorm bepaald. Eventueel als u dit wenst, kan zij eerst met een potlood de gewenste kleur en vorm van de permanente make-up gaan tekenen. Zo krijgt u reeds een beeld van hoe uw permanente make-up er gaat uitzien.

Nadat de huid met een crème verdoofd is, kan de pigmentatie beginnen. De huidvriendelijke pigmentatiestof wordt door middel van een ultra dunne steriele naald, die razendsnel op en neer beweegt, in de huid gebracht. Direct na de behandeling, dient u er wel rekening mee te houden dat de gebruikte kleur iets donkerder zal zijn dan de gekozen tint, dit komt omdat de juiste kleur zich nog moet ontwikkelen. Na een week bekomt u dan de door u gekozen kleur, de huid is volledig genezen en eventuele korstjes (nooit aan krabben!) zijn verdwenen.

Na de behandeling wordt op de huid een naverzorgingscrème aangebracht. De klant moet deze crème ook thuis nog verder aanbrengen, dit versnelt het genezingsproces en vermindert de korstvorming. Na 3 à 10 dagen is de huid herstelt. Pas na 1 à 2 weken ziet u het uiteindelijke resultaat van de behandeling omdat de kleur zich tijdens deze periode nog aan het vormen was. Indien het resultaat nog niet bevredigend is, kan u na enkele weken terugkomen voor een correctie tot het gewenste resultaat is bereikt. De correctie is uiteraard in de prijs van de permanente make-up inbegrepen.

Waar wordt permanente make-up toegepast?

Ogen

  • Eye-liner: accent op het bovenooglid
  • Kajal: accent op het onderooglid

Ogen spreken en drukken heel wat expressie uit. Door op het boven-en/of onderooglid een accent aan te brengen, wordt de blik heel wat sprekender. Te grote of te kleine ogen worden weer in verhouding gebracht. De symmetrie in het gezicht wordt terug hersteld. Er wordt tussen de wimperhaartjes gepigmenteerd, wat het resultaat enorm natuurlijk maakt en u een mooie volle oogopslag geeft.

Wenkbrauwen

Dunne en/of onregelmatige haargroei in de wenkbrauwen (door vroeger overmatig te epileren, ziekte, ...) kan met permanente make-up terug gecorrigeerd worden. De permanente make-up geeft u terug een mooie, expressieve en volle wenkbrauwlijn. Ook littekens kunnen door permanente make-up worden weggecamoufleerd.

Lippen

  • Te dunne of onregelmatige lippen
  • Verdwenen lipcontour

De lipliner kan in een kleur aangebracht worden dat aansluit met uw natuurlijke lipkleur, dit geeft als resultaat een prachtige, volle mond ook zonder lipstick. De lippen worden tot een symmetrisch geheel herschapen. De lipliner kan ook als accent aangebracht worden in een kleur die donkerder is dan de oorspronkelijke tint van de lippen.

Is permanente make-up pijnlijk?

Omdat pijn een subjectief gegeven is, zal dit door iedere klant anders ervaren worden. Door vooraf een licht verdovende crème aan te brengen, wordt de pijn tot een minimum herleid.

Hoelang blijft permanente make-up?

Meestal blijft de permanente make-up 3 tot 5 jaar optimaal. Bij sommige personen is dit veel langer. In de loop van de jaren zal de permanente make-up gaan vervagen onder invloed van de natuurlijke celvernieuwing en UV licht.

Moet ik maatregelen nemen voor de aanvang van de behandeling?

Drink 24 uur op voorhand geen alcohol. Alcohol maakt het bloed dunner, waardoor het pigment ook minder goed zal hechten. Ruim 24 uur op voorhand geen bloedverdunnende medicatie innemen zoals: Aspirine, Aspegic, Sedergine, ...

Hoe verloopt de nabehandeling van permanente make-up?

U dient 3 à 7 dagen met een wattenstaafje een naverzorgingscrème aan te brengen, om het genezingsproces te bevorderen. Het zou kunnen dat er korstjes ontstaan. Deze mogen nooit afgekrabt worden omdat u de kans op infectie riskeert en dit kan leiden tot een onregelmatige pigmentatie. Zolang de huid niet volledig genezen is, mag u het behandelde gebied niet reinigen met zeep, reinigingsmelk, shampoo, ... De eerste week vermijdt u ook best de zon, zonnebank, zee, sauna, jacuzzi en zwembad.

Is permanente make-up hetzelfde als een tatoeage?

Neen, bij een tatoeage pigmenteerd men in de diepere huidlagen, het pigment wordt ingekapseld in het onderhuidse vetweefsel. Het pigment van een tatoeage zal dan ook niet vervagen. Bij permanente make-up pigmenteerd men in de bovenste huidlagen, het pigment wordt dus niet zo diep ingebracht. Daardoor vervaagt de permanente make-up na ongeveer 3 tot 5 jaar.

Bij wie is permanente make-up niet aangewezen?

Medicijngebruik voor de behandeling van acné (Roaccutane, ...) of eczeem verdunnen de huid. Het is dan ook aangewezen om eerst de kuur af te maken alvorens te pigmenteren.

Bij diabetici

In dit geval wordt permanente make-up afgeraden door de kans op een slechte wondgenezing en ook kans op kleurverschillen.

Bij zwangerschap en borstvoeding

Door het gebruik van een verdovende crème en dus opname hiervan in het bloed kan dit product doorgegeven worden van moeder op kind. Om alle risico te vermijden, wacht men het best met de permanente make-up tot na de zwangerschap en de borstvoeding.

Bij elke vorm van twijfel, raadpleeg eerst uw arts!

Permanente Make-upPrijs
Eyeliner of kajal accent • prijs op aanvraag--------
Eyeliner large • prijs op aanvraag--------
Eyeliner soft colored • prijs op aanvraag--------
Oogcontour volledig • prijs op aanvraag--------
Wenkbrauwen 3D Hairstrokes volledig • prijs op aanvraag--------
Wenkbrauwen Microblading • prijs op aanvraag--------
Lipcontour fijn • prijs op aanvraag--------
Lipcontour ombré • prijs op aanvraag--------
Blushing lips (volledig) • prijs op aanvraag--------

*Prijzen onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.